0418 68 35 00

Microsoft Power BI

Ongeëvenaarde inzichten. In een oogwenk.

De weg naar datagedreven werken is niet voor iedereen even makkelijk. De hoeveelheid beschikbare data is enorm, maar welke data is relevant voor jou? En hoe haal je er bruikbare inzichten uit, die je kunt omzetten in actie? Door een gebrek aan structuur, adoptie en innovatiekracht lopen veel organisaties vast op dit onderwerp.

Met Power BI visualiseer je jouw data, doe je krachtige inzichten op en neem je beter onderbouwde bedrijfsbeslissingen. Download hier de Microsoft whitepaper Top 10 reasons why customers choose Microsoft Power BI

Dit wil ik ook

Waarom Power BI

Microsoft al voor het 14e jaar op rij verkozen tot leider op het gebied van BI & Analytics. Dat is natuurlijk niet voor niks. Met Power BI kun je flink op kosten besparen doordat je minder toegevoegde kosten hebt en minder beveiligingsrisico’s. Ook kun je nuttige inzichten delen door visualisaties, ingebouwde mogelijkheden voor AI, nauwe integratie met Excel en vooraf gebouwde en aangepaste dataconnectors.

Naar Power Apps
Naar Power Automate
Naar Power Virtual Agents

De voordelen van Microsoft Power BI

Betaalbaar: Het basispaket van Power BI kun je zelf downloaden. Wil je uitbreiden met bijvoorbeeld een functie voor selfserviceanalyse om eenvoudig interactieve datavisualisaties te delen en kies je voor Pro of Premium dan passen de kosten zich aan jouw benodigde capaciteit aan, zodat je nooit te veel betaalt.

Oneindig veel databronnen: In Power BI combineer je alle gewenste databronnen binnen je organisatie in één rapportage.

Werkt naadloos samen met Office 365-omgeving: Microsoft Power BI werkt perfect samen met andere oplossingen binnen je Office 365-omgeving. Bijvoorbeeld met Microsoft Teams en Excel. Iedereen die bekend is met Microsoft 365 kan eenvoudig query’s, datamodellen en rapporten uit Excel verbinden met Power BI-dashboards. Zo creëer je nieuwe mogelijkheden om zakelijke data in Excel te verzamelen, analyseren, publiceren en delen. Natuurlijk werkt Power BI ook perfect samen met de rest van het Power Platform. Combineer Power BI bijvoorbeeld met Power Apps en Power Automate om eenvoudig bedrijfsapplicaties te ontwikkelen en werkstromen te automatiseren.

Uitgebreide beveiligingsmogelijkheden: Houd je data veilig! Met databeveiligingsmogelijkheden, waaronder vertrouwelijkheidslabels, end-to-end encryptie en realtime controle van de toegang. Je kunt de rapportages maken en delen via wereldwijde datacenters, waaronder nationale clouds, om te voldoen aan de compliance- en regelgevingsvereisten.

Microsoft wordt genoemd als Leader in de Gartner® Magic Quadrant™ for Analytics and Business Intelligence Platforms van maart 2022.

Naar contactformulier

POWERBI

Integreer met je bestaande Microsoft-omgeving

Microsoft Power BI is eenvoudig te integreren binnen je bestaande Microsoft-omgeving. Je deelt de inzichten uit Power BI bijvoorbeeld simpel via Microsoft Teams en Sharepoint. Zo stimuleer je het verkennen van gegevens en maak je nieuwe inzichten toegankelijk binnen je organisatie. Zijn je werknemers al bekend met andere Microsoft-producten? Dan zal werken met Power BI voelen als een intuïtieve en vertrouwde ervaring.

Stimuleer samenwerking tussen afdelingen

Power BI is de perfecte tool om verschillende afdelingen met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Power BI maakt de performance van je organisatie inzichtelijk voor iedereen, met overzichtelijke en makkelijk te interpreteren rapportages. Je creeert bijvoorbeeld inzicht in:

  • De kosten versus de resultaten van verschillende afdelingen
  • De marge van verschillende producten
  • Budgetten versus de werkelijk gemaakte kosten
  • De gemiddelde Customer Lifetime Value van klanten
  • De hoeveelheid nieuwe klanten versus het aantal verloren klanten

 

Data visueel

Door data visueel en inzichtelijk te maken, krijgt iedereen binnen je organisatie een beter beeld bij de bedrijfsresultaten en hun impact daarop. Zo geef je medewerkers een gezamenlijk doel om aan te werken, wat de samenwerking verbetert.

big data azure

Power BI en Azure

Haal alles uit big data door Power BI te verbinden met Azure. Een krachtige combinatie.

  • Analyseer data uit Azure met behulp van Power BI, ongeacht de grootte of het type van de data.
  • Lever inzichten op de plek waar ze nodig zijn, door de visualisatie- en rapportagemogelijkheden van Power BI in je Azure-apps te gebruiken.
  • Verbind Azure en Power BI en maak gebruik van geavanceerde Machine Learning- en AI-mogelijkheden.

Inspiratie

Marketing & Sales Dashboard

Met een Marketing & Sales Dashboard gebruiken organisaties de kracht van Power BI om in één oogopslag inzicht in belangrijke stuurinformatie te krijgen. Ook kan je doorklikken en filteren om detailinformatie op regelniveau te bekijken. Het dashboard is ideaal voor zowel inzicht als rapportage.

Dit wil ik ook!

Wil jij – geheel vrijblijvend – verder praten over de mogelijkheden van Power BI? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.