0418 68 35 00

Microsoft Power Automate

Win tijd. Focus op de essentie.

Veel van onze taken zijn routinematig. We voeren ze telkens op ongeveer dezelfde manier uit, op basis van voorwaarden. Als …, dan doe ik … . Wat als je al die taken zou kunnen automatiseren? Hoeveel tijd zou je daarmee besparen? Microsoft Power Automate (de opvolger van Microsoft Flow) helpt je precies dat te doen.

Dit wil ik ook

Waarom Power Automate

Iedereen kan hiermee geautomatiseerde processen bouwen door de combinatie van tools met weinig code en functionaliteit. Ook krijg je meer inzicht waardoor je weet wat je precies moet automatiseren. Met AI Builder maak je je stromen slimmer en met documentautomatisering kun je je formulieren aanpassen, afbeeldingen en tekst detecteren of zelf kant-en-klare modellen creëren.

Naar Power BI
Naar Power Apps
Naar Power Virtual Agents

RPA software

Robotic Process Automation (RPA) software

Microsoft Power Automate is RPA software. RPA staat voor Robotic Process Automation en betekent dat je bepaalde werkzaamheden overlaat aan een virtuele “robot”. Routinematige handelingen die gebaseerd zijn op regels kunnen prima geautomatiseerd worden. Denk aan:

  • Bestanden in mappen plaatsen
  • Facturen verwerken
  • Bevestigingsmails versturen
  • Herinneringen versturen
  • Informatie overzetten in een ander systeem
  • Rapportages genereren
eautomatiseerde workflows

Geautomatiseerde workflows

Met Power Automate creëer je eenvoudig geautomatiseerde workflows. Workflows die je systemen met elkaar verbinden en handelingen op basis van triggers automatisch uitvoeren. Zo kunnen je medewerkers zich richten op de dingen die echt verschil maken. Bovendien zorgt het automatiseren van processen voor minder (menselijke) fouten, waardoor je de kwaliteit van je dienstverlening verbetert en makkelijker voldoet aan kwaliteitsnormen.

Low-code workflow automation

Low-code workflow automation

Automatisering klinkt al snel ingewikkeld, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Microsoft Power Automate werkt op basis van low-code workflow automation. Het woord ‘low-code’ zegt het al: je hebt niet veel code nodig om je workflows te automatiseren. Veel workflows kun je zelfs inrichten zonder ook maar een regel te coderen. Je hebt dus niet per se ontwikkelkennis nodig.

De voordelen van Microsoft Power Automate

Automatiseer eenvoudig en snel: Met Power Automate geef je iedereen binnen je organisatie de mogelijkheid om geautomatiseerde workflows te bouwen. Standaardsjablonen, drag-and-drop en honderden bestaande koppelingen maken automatisering beschikbaar voor iedereen. Ook voor mensen zonder ontwikkelervaring.

Gebruik kant-en-klare sjablonen: Begin direct met het automatiseren van algemene bedrijfsprocessen met duizenden kant-en-klare sjablonen.

Ontdek processen die je kunt automatiseren: Visualiseer je processen met Process Advisor, die je direct aanbevelingen geeft voor het ontwikkelen van nieuwe workflows. Zo ontdek je snel welke processen je nog kunt automatiseren.

Verbeter werkstromen met AI: Maak je automatisering nog slimmer met AI Builder. Je hoeft geen code te schrijven of kennis te hebben van datawetenschap om toegang te krijgen tot de kracht van AI. Bouw aangepaste modellen die zijn afgestemd op jouw unieke behoeften of kies een vooraf samengesteld model, dat je direct kunt gebruiken voor veelvoorkomende bedrijfsscenario’s.

Integreer met bestaande Microsoft-omgeving: Werk je al met andere Microsoft-toepassingen? Power Automate integreert hier perfect mee. Bovendien zal Power Automate voor Microsoft-gebruikers vertrouwd en intuïtief aanvoelen.

Verbind workflows met databronnen: Je verbindt je workflows eenvoudig met honderden databronnen, door middel van een connectorlibrary en Microsoft Dataverse.

Naar contactformulier

Inspiratie

TOPdeks Connector

Samen met een van onze klanten ontwikkelde prodware een TOPdesk connector met behulp Power Automate. Bij het aanmaken en bewerken van een klant en contactpersoon in Dynamics 365 Sales worden deze automatisch beheerd in TOPdesk. Zo wordt het aantal administratieve handelingen beperkt en is het proces minder foutgevoelig.

Ik wil dit ook

Wil jij – geheel vrijblijvend – verder praten over de mogelijkheden van Power Automate? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.