Door Prodware Spanje

Kunstmatige intelligentie is steeds meer aanwezig in ons dagelijks leven, denk bijvoorbeeld aan het moment dat we onze smartphone gebruiken met vingerafdruk of gezichtsherkenning, het gebruik van Google Maps of wanneer we de weersvoorspelling bekijken. AI heeft een groot potentieel voor transformatie, zowel vanuit technologisch, economisch als sociaal oogpunt en zorgt momenteel voor een revolutie in alle markten over de hele wereld.

AI-Builder

Een van de nieuwste toevoegingen aan het Microsoft AI-portfolio is AI Builder, een nieuwe functionaliteit van het Power Platform die AI-sjablonen biedt die zijn ontworpen om bedrijfsprocessen te optimaliseren zonder code te schrijven. AI Builder is gebouwd op Azure -technologie en maakt gebruik van AI en Machine Learning om applicaties te maken met Power Apps en om processen eenvoudig te automatiseren en te vereenvoudigen met Power Automate en Power Virtual Agents op een intelligente en effectieve manier.

Machine Learning

Machine Learning is een discipline op het gebied van kunstmatige intelligentie die computers door middel van algoritmen de mogelijkheid biedt om patronen of trends in massale gegevens te identificeren en voorspellingen te doen. Wat nieuw is, is dat deze technologie nu gedemocratiseerd is en voor alle gebruikers toegankelijk zonder dat je over een technisch achtergrond beschikt.

Drie categorieën

Machine Learning kun je onderverdelen in drie verschillende categorieën:

Voorbeeldmodel met Lobe

In het Power Platform hebben we de beschikking over een breed scala aan kant-en-klare services waarmee we snel en eenvoudig kunstmatige intelligentie kunnen gebruiken zonder dat we specifieke algoritmen hoeven te maken. Met de dienst voor het classificeren van afbeeldingen onder toezicht kun je bijvoorbeeld afbeeldingen taggen op basis van hun inhoud. In AI Builder zijn er twee soorten diensten, een die kan worden gevormd volgens onze voorkeuren en een andere met algoritmen die al zijn getraind en gedefinieerd door Microsoft.

Lobe is een tool die onlangs door Microsoft is gemaakt als uitbreiding of add-on op het Power Platform. Hiermee kun je classificatiemodellen maken om met algoritmen te werken en deze later naar het Power Platform te exporteren. In die zin hebben we een Power-app gemaakt met AI Builder met de Lobe-tool die is gericht op het identificeren en classificeren van verschillende hondenrassen door middel van afbeeldingen.

Meer voorbeelden

Andere toepassingen kunnen zijn:

Hulpmiddel

AI Builder is een geweldig hulpmiddel van het Power Platform dat iets zo complex als de kunstmatige-intelligentiediensten van Microsoft binnen ons bereik brengt. In recordtijd en zonder een expertprofiel in programmeertaal te hebben, is het mogelijk om zo krachtige gepersonaliseerde applicaties te creëren en te ontwikkelen.

Prodware oriënteert en begeleidt je graag op weg naar low-code en no-code technologie om het digitaliseringsproces van jouw bedrijf snel en eenvoudig te transformeren en te stimuleren, waardoor de traditionele kosten van applicatie-ontwikkeling met 80% worden verlaagd. Dit is mogelijk dankzij alle mogelijkheden die het Power Platform ons biedt.